מאמצים חוץ פרלמנטריים לפגיעה בארגונים ומגיני זכויות אדם

אין להפריז בחשיבותה של הזירה החוץ פרלמנטרית בקידום הפגיעה בארגוני זכויות אדם וביסוס הדה לגיטימציה לעבודתם. כמו במישור החקיקתי, גם כאן חלה החמרה בתקיפות בשנים האחרונות – יוזמות חדשות שנועדו לפגוע בארגוני זכויות האדם פרצו לתודעה הציבורית וגופים נוספים התבססו משמעותית.

כך לדוגמא NGO  מוניטור שהחל את דרכו כפרויקט של המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה קם עוד בתחילת שנות האלפיים אך גדל משמעותית (מבחינת תקציב והשפעה) רק לאחר 2009. כיום מתמקד הארגון בפעילות הסברה במדינות אירופה וארה"ב נגד מימון חיצוני לארגוני זכויות אדם בישראל.

ארגונים דוגמת הקרן החדשה לישראל הוצבו כמטרה מרכזית בקמפיין הדה לגיטימציה. כולל רדיפה אישית של נשיאת הקרן דאז, נעמי חזן על ידי תנועת "אם תרצו".

בארגוני הימין השונים ובקואליציה מושם דגש על מקורות המימון וזאת תוך יצירת מצג שווא של חוסר שקיפות. זאת למרות שמצד הארגונים מרביתם ככולם, מקפידים על הגשה ופרסום של דוחות בכל הנוגע לתרומות ומטרותיהן, כנדרש בחוק.

ארגוני זכויות האדם מוצגים כמי שמקדמים ערכים אנטי ישראלים, הם מקועקעים כ"משתפי פעולה" עם אויבי ישראל ואף כונו "סוכנים זרים". בסוף שנת 2015 פורסם סרטון "השתולים" שמוקדו הסתה מכוערת ואישית נגד עובדי ארגונים לזכויות אדם.

ב 2015-2016 בלטה במיוחד פעילות עניפה נגד הארגונים "תעאיוש", "רבנים לזכויות אדם", "בצלם" ו"שוברים שתיקה" כמטרות של קמפיין הדה לגיטימציה, בין השאר בעקבות שידור תחקיר תכנית "עובדה" אותו ביצע ארגון הימין עד כאן.  בתכנית הוצגו עזרא נאווי ופעילי תעאיוש ותחקירן בצלם נאסר נוואג'עה כמי שלכאורה פעלו לפגוע בסוחר קרקעות פלסטיני (למרות שלא נמצאה לכך כל הוכחה). ארגונים נוספים הותקפו על בסיס שיתופי הפעולה שלהם עם תעאיוש.

ארגון "שוברים שתיקה" עומד במוקד קמפיין אשר כלל רדיפה של הצוות, נסיונות להביא לביטול אירועים ולפגוע בתרומות וכן פרסומים שנועדו לערער על אמינות הארגון. מאמצי הפגיעה ב"שוברים שתיקה" ובארגונים בכלל, נמשכים יום ביומו.